#2. Wie luistert er nu nog écht tegenwoordig?


Wie luistert er nu nog echt tegenwoordig

Energie = Makkelijkere Communicatie tussen 2 personen

“Een van onze sterkste wapens is de dialoog”
-Nelson Mandela.

Een dialoog is zoveel interessanter dan alle discussies zoals die vandaag de dag gevoerd wordt. Een dialoog is namelijk een gesprek tussen verschillende mensen, waarin een vrije gedachtewisseling plaatsvindt. Deze gedachtewisseling kan tot nieuwe inzichten leiden bij de betrokkenen. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan.

Maar wie luistert er nou nog écht tegenwoordig in de ratrace waarin we verwikkeld zijn? Iedereen roept maar dat we mindfull moeten zijn. Moeten leven in het ‘nu’ en genieten van iedere dag die we hebben in ons korte leventje. Ja klopt. Helemaal waar, maar hoe lastig is dit om dit ook echt te doen? Eerlijk? Mij lukt dat niet. Maar waar ik me wel bewuster van ben geworden de laatste tijd is dat de uitkomst van een gesprek absoluut te sturen is. En nu hoor ik je denken… aha die Dennis is met één of ander mind f*ck spelletje bezig om mij te bespelen en te brengen naar een positie waar hij mij wilt hebben. Lieve lezer, als je dat denkt, stop dan met lezen. Duik de kroeg in, laat je vollopen met alcohol en wordt morgen lekker wakker met een mega kater. En ga fijn door met leven in negatieve (ver)oordelende gedachtes. Want ik bedoel namelijk dat wanneer de energie goed zit, je beide in een dialoog veel van elkaar kan leren. In het positieve dan wel te verstaan. Want dat is toch wat we allemaal willen? Een happy life?

Ga de dialoog aan!

Binnen E=MC2 gaan wij ook regelmatig de dialoog met elkaar aan. In een dialoog kun je namelijk iets ter overweging naar voren brengen. Er is ruimte voor beweging, nieuwe inzichten en dit alles om van elkaar te leren en te inspireren. Niets meer en niets minder. Zonder intentie en zonder elkaar diep de grond in te boren. Er is een win-win. Want er is geen goed of kwaad. Alles is goed, want het is jouw visie die je vertelt. En dat kan alleen maar gehoord worden als je echt luistert. Ik vind het namelijk belangrijk om te weten wat jou nou bezighoudt. Iets delen met geen ander doel dan te delen.

Ik hou van een open dialoog. En ik geloof ook stellig dat wij mensen meer en meer snakken naar een open dialoog. In mijn vorige blog had ik het over (ver)oordelen. Graag ga ik hier nog even op door. Waarom? Omdat dit ook zeker met communicatie te maken heeft. En communicatie is een middel waarin we elkaar kunnen verwonderen. Sta open voor wat een ander te zeggen heeft. Want wie bepaalt de waarheid? Jouw waarheid is namelijk bijna nooit de waarheid van die ander. ‘Aha, zo had ik het nog niet bekeken’, of ’goh, wellicht heb je hier wel een interessant punt’, of ‘hmm interessante theorie deze visie van jou’, of ‘bullshit, ik zie het echt totaal anders, maar ik begrijp je wel’.

We slaken toch allemaal een zucht van verlichting als we het gevoel hebben dat we gehoord, geaccepteerd en vooral ook serieus genomen worden? Alle stress verdwijnt spontaan als sneeuw voor de zon wanneer iemand zonder oordeel naar ons luistert.

En ik houd van verbinding, verbinding met mensen. Als mens heb je keuzes. Iedere dag weer, iedere situatie weer. En ik kies ervoor om mijn energie te steken in verbinding, met name in verbindingscommunicatie.

Wees een onderdeel van iets beters. Ik ga graag de dialoog met je aan.

Hartelijke groet,

Dennis Nieuwenhuys
Directeur Eigenaar E=MC2 totale projectinrichting

 

Dit bericht delen :
Gerelateerde berichten
error: Ooops...dat werkt niet!
WhatsApp ons!